De eerste keer dat je bij me komt, bespreken we je klacht en klachtgeschiedenis uitvoerig. Je krijgt alle tijd om te vertellen wat er speelt en wat je klacht voor jou betekent.

Ik vraag door; over je klacht, het soort leven dat je leeft en wat belangrijk voor je is. Daarna doe ik een lichamelijk onderzoek en vertel je wat ik denk dat er speelt en hoe ik denk dat ik je kan helpen. Je krijgt vervolgens direct je eerste behandeling. Dan weet je meteen wat je van me kunt verwachten en hoe ik werk. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van hele fijne, steriele naaldjes die op specifieke punten in de huid worden gebracht terwijl u ontspannen ligt. Het inbrengen van de naaldjes kan te voelen zijn maar is over het algemeen niet pijnlijk. Na ongeveer 20 tot 30 minuten worden de naalden weer verwijderd.

De behandeling is een uitnodiging voor je lichaam

De behandeling is een uitnodiging. Het uitgangspunt van deze oude Chinese geneeswijze is de levensenergie ‘qi’ en de energiebanen die over je lichaam lopen. De energie is uit balans en door het energienetwerk op punten te stimuleren, nodigt acupunctuur het lichaam uit zichzelf te herstellen. Daarmee is acupunctuur een zachte vorm van genezing die dicht bij de natuurlijke processen in je lichaam staat.

Het belang van contact

In mijn werk is contact belangrijk. Ik zoek wezenlijk en waardevol contact met je. Zodat ik je leer kennen, en jij mij ook een beetje. Je moet je op je gemak voelen, me vertrouwen. We gaan nauw samenwerken, het is kwetsbaar en wederzijds vertrouwen is de basis tot succesvol behandelen. Cliënten waarderen mijn zorgvuldige en betrokken aanpak.