De eerste keer dat u bij me komt, bespreken we de klacht en klachtgeschiedenis uitvoerig. U krijgt alle tijd om te vertellen wat er speelt en wat de klacht voor  betekent.

Ik vraag door; over de klacht, hoe uw leven er uit ziet. Daarna doe ik een lichamelijk onderzoek en vertel wat ik denk dat er speelt en hoe ik denk dat ik kan helpen. U krijgt vervolgens direct eerste behandeling. Dan weet u meteen wat u van me kunt verwachten en hoe ik werk. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van hele fijne, steriele naaldjes die op specifieke punten in de huid worden gebracht terwijl u ontspannen ligt. Het inbrengen van de naaldjes kan te voelen zijn maar is over het algemeen niet pijnlijk. Na ongeveer 20 tot 30 minuten worden de naalden weer verwijderd.

De behandeling is een uitnodiging voor je lichaam

De behandeling is een uitnodiging. Het uitgangspunt van deze oude Chinese geneeswijze is de levensenergie ‘qi’ en de energiebanen die over het lichaam lopen. De energie is uit balans en door het energienetwerk op punten te stimuleren, nodigt acupunctuur het lichaam uit zichzelf te herstellen. Daarmee is acupunctuur een zachte vorm van genezing die dicht bij de natuurlijke processen in je lichaam staat.

Hoeveel behandelingen zijn nodig

De regel is dat er na 1 tot 4 behandelingen duidelijk moet worden of deze methode aanslaat. Er zijn uiteindelijk vaak wel meer behandelingen nodig om een klacht helemaal te verhelpen. Dit hangt sterk af van de persoonlijke situatie. In aanvang zal het nodig zijn om eens in de week of 2 weken behandeld te worden. En als de klachten minder worden zal de tijd er tussen de behandelingen steeds langer zijn.

Vaak merkt u na de eerste behandeling al een lichte verbetering. Na een aantal behandelingen zal ik met u evalueren hoe het gaat en of we op de ingeslagen weg verder gaan.